Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Kıbrıs ve Ürdün’ün önümüzdeki sezondan itibaren özellikle uzak destinasyonlar konusunda ortak turist paketlerini teşvik edeceğini duyurdu.

 

Amman’da temaslarda bulunmakta olan Müsteşar, Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklamada bulunarak, 2019 yılında başlayan ve Covid-19 salgınından dolayı askıya alınan çabalara devam edilmesi amacıyla Amman’da temaslarda bulunduğunu söyledi.

 

Müsteşar, Ürdünlü yetkililerin ilgisinin büyük olduğunu ve “Covid-19 salgınından dolayı durdurulan çabaların kaldığı noktadan devam etmeye karar verdik” dedi.

 

Müsteşar Perdios, her iki ülkenin birçok konu üzerinde anlaştığını ifade ederek salgından dolayı uygulanmayan programlarının hayata geçirileceğini söyledi.

 

Perdios, devamla, Ürdün’de Covid-19’a karşı tüm tedbirlerinin askıya alındığını ve yakın gelecekte Kıbrıs’ta da askıya alınmasının beklendiğini belirtti.

 

Amman’daki temasları sırasında Perdios, Ürdün Turizm ve Eski Eserler Bakanı, Kraliyet Ürdün Havayolları (Royal Jordanian) şirketinin ve Ürdün Turizm Örgütü’nün yetkilileri ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

 

Bir soruyu yanıtlayan Perdios “amacımız gelecek sezona kadar tüm çabalarımızın hayata geçirilmesi” dedi ve iki ülke arasındaki uçuşların daha sık gerçekleşmesinin önemine işaret etti.

 

Perdios, Kraliyet Ürdün Havayolları şirketinin Kıbrıs ile ilgili stratejik planını tanıttığını söz konusu planda iki ülke arasındaki hava bağlantısında artış olmasının öngörüldüğünü söyledi.

 

Benzer çabaların eskiden de harcandığıyla ilgili bir soruya Savvas Perdios, bu çerçevede son üç yılda komşu ülkelere Turizm Müsteşarlığından heyetlerin 20’den fazla ziyaret yaptığını açıkladı.

 

Son ziyaretinin Ürdün’e yaptığı beşinci ziyaret olduğuna işaret eden Perdios, bunun “olasılıklar yüksek ve perspektif var anlamına geliyor. Müsteşarlığın ziyaret ettiği tüm ülkeler arasında "Ürdün'ü ortak paketlerde yardıma daha hazır görüyoruz ve biz de onları" dedi.

 

Dünya Bankası’na göre, 2019 yılında Kıbrıs’ı dört milyon turist ziyaret ederken aynı dönemde  Ürdün’ü ziyaret eden turist sayısı 5,36 milyon oldu.

 

KHA/JV/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı