Dışişleri Bakanı İoannis Kasoulides, Kıbrıs Rum tarafının Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) ile ilgili sunduğu önerinin reddedilmemesi gerektiğine işaret ederek “böyle fırsatlar her zaman sunulamaz” dedi.

 

Lefkoşa’da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Konferansı çerçevesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan ve Kıbrıs Türk toplumu lideri dâhil BM’ye gönderilen GAÖ ile ilgili önerileri içeren mektupla ilgili bir soruya Bakan, “mektup, iyi niyetimizin bir göstergesi olarak çeşitli konuları içeriyordu” dedi.

 

“Mektupta, diğerleri arasında, bir yıl önce Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades’in BM Genel Sekreteri’ne GAÖ ile ilgili sunduğu önerileri içeriyor” diyen Kasoulides, öneri üzerine anlaşmaya varılmamasından dolayı önerinin yeniden tartışılması amacıyla yeniden sunulduğunu belirtti.

 

Sunulan önerilerden beklentilerin ne olduğuyla ilgili bir başka soruya Kasoulides, Kıbrıs Rum tarafının hem Kıbrıs sorunu hem de GAÖ üzerinde önerilerde bulunduğunu ve Kıbrıs Türk tarafının şu ana kadar reddetmediği yanıtını verdi.

 

Türkiye’nin bölgedeki eylemleri konusuna değinen Bakan, gerekli protesto ve girişimlerin yapıldığını ancak Türkiye’nin kendi politikasına devam etmeyi arzu ettiğini belirtti.

 

KHA/JV/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı