Lefkoşalılar için çok yönlü Belediye Merkezi'nin İstihdam ve Girişimcilik Bilgi ve Eğitim Merkezi (KEEAED)  kapılarını resmen açarak programlarından yararlanmak isteyen tüm yararlanıcıları ağırlamaya başladı.

Lefkoşa Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre, KEEAED, Trikoupi Caddesi'nde bulunan tamamen yenilenmiş Foinias binasında yer almaktadır. İstihdamı ve girişimciliğin geliştirilmesini teşvik etme nihaî hedefi ile nüfusun savunmasız gruplarına bilgi, eğitim ve destek hizmetleri sunmaktadır.

Duyuruya göre, merkezin uzman danışmanları; bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve engelliler için evde bakım, bakıcıların istihdamı ve evde bakım hizmetlerinin genişletilmesi alanında sosyal açıdan hassas gruplardaki insanlar için eğitim ve işe entegrasyon / yeniden entegrasyon programları, iş gücüne entegrasyonunu ve yeniden entegrasyonunu kolaylaştırmakta, istihdamın teşviki ile ilgili konularda meslek kuruluşlarının, işletmelerin ve işverenlerin aktif katılımını ve farkındalığını gerektiren programlar ve hedefli eylemler yoluyla bilinçlendirmektedir.

Merkezin sunacağı tüm hizmetler, hem meslekî profilinin güçlendirilmesi hem de meslekî profilinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi ile ilgili olarak kendisine maksimum yardım ve desteği sağlamak için ilgili her bir tarafın ihtiyaçlarına, sosyal becerilerine ve yeteneklerine göre kişiselleştirilecektir.

Projenin uygulanmasından hedef alınan nüfus grupları şunlardır: İşsizler, sosyal yardımlarından yararlananlar, gençler, bekâr ebeveynler, eski bağımlılık yapan madde kullanıcıları, göçmenler ve üçüncü ülke vatandaşları ile 50+ Yaş İnsanlar, okuma yazma bilmeyenler, engelliler.

İstihdam Danışmanı Anna Michael, hâlihazırda her bir yararlanıcının ihtiyaçlarına göre uyarlanmış, kişiselleştirilmiş danışmanlık sunulduğunu belirterek, ilgilenen yararlanıcılar randevu alarak, 22797827 veya anna.michael@nicosiamunicipality.org.cy ile iletişime geçerek ücretsiz kariyer danışmanlığı hizmeti alabileceklerini vurguladı.

Proje, AB'nin Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu tarafından ortak finanse edilmektedir.

KHA/ARM/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı