Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Kostas Kadis ve Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Akamas için bir turizm stratejisi oluşturmak amacıyla perşembe günü Dünya Bankası temsilcileriyle bir araya geldi.

 

"Bugün Güney Avrupa ve özellikle Kıbrıs'taki programlardan sorumlu olan Dünya Bankası temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı bulduk" diyen Kadis, bölgeyi korumak ve aynı zamanda yerel muhtarlıklara birçok fayda sağlamak amacıyla özellikle Akamas için bir turizm stratejisi oluşturma olasılığını ele alacaklarını belirtti.

 

Kadis, diğer bölgelerden edinilen deneyimlerin söz konusu olduğunu belirterek, Kıbrıs ve Akamas'ın "Doğanın ve doğal çevrenin korunmasını bir rekabet avantajı olarak kullanan turizm ve turistik faaliyetlerin yerel halkın  da lehine çalışabileceği" iyi örnekler olduğunu kaydetti.

 

Bakan, Dünya Bankasının böyle bir stratejinin oluşturulması için teknik yardım sağlamayı üstlenmesinin ve bunu takiben stratejinin uygulanmasını mali olarak desteklemesinin hedeflendiğini kaydetti.

 

Kadis, "Bu çaba, bölge için yerel planın yayınlanması çabasına paralel olarak yürütülmektedir. Aynı zamanda bölgedeki Ulusal Orman Parkı'nın iyileştirilmesine yönelik çalışmalar da başlamıştır. Akamas için yapılan tüm bu çalışmaların, Avrupa mevzuatına uygun olarak doğal çevrenin ve Akamas'ın barındırdığı zengin biyolojik çeşitliliğin korunmasını sağlayan çok olumlu bir perspektif yarattığını düşünüyorum" dedi.

 

Kadis yeni inisiyatiflerin yerel halka "Kalkınma fırsatları sağlayacağını, böylece refahın geleceğini ve son yıllardaki olumsuz gidişatın tersine döneceğini" ve bölge halkının kendi ifadesiyle "sürdürülebilir ve uygun bir şekilde" yeniden gelişebileceğini vurguladı.

 

 

 

KHA/NST/MHY/2023

 

Kıbrıs Haber Ajansı