Ocak ayında Larnaka ve Baf havalimanlarına 470 binden fazla yolcu seyahat etti. Bu rakam 2022 yılının Ocak ayına kıyasla 250 bin daha fazla.

Hermes Airportstan yapılan açıklamada, "Ocak ayında Larnaka ve Baf uluslararası havalimanlarına 470.000'den fazla yolcunun seyahat ettiği ve bu rakamın Kıbrıs'ta rekor yolcu trafiğinin yaşandığı Ocak 2019'daki yolcu trafiğinin %112'sine tekabül ettiği" belirtildi. Bu ocak ayının performansı da geçen yılın ocak ayına kıyasla yaklaşık 250 bin yolcu artış gösterdi." denildi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: "Hermes Airports verilerine göre, bu yılın ocak ayında Larnaka Havalimanı'na 328.029 yolcu giriş çıkış yaptı. En yüksek trafik Yunanistan, birleşik Krallık İngiltere, İsrail, Polonya ve Almanya'dan geldi. Ocak 2022 ile karşılaştırıldığında Larnaka Havalimanı'nda bu yıl trafik %105,6 oranında arttı. Ocak ayında Baf Havaalanı'na ve havaalanından 142.972 yolcu seyahat etmiş olup, bu yolcular ağırlıklı olarak İngiltere, İsrail, Polonya, Yunanistan ve Almanya'dan gelmiştir. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, Baf Havalimanı'nda geçen ay trafik %125 oranında arttı.

Açıklamaya göre, "Kasım'dan mayısa kadar olan bu kış döneminde, 2019'un aynı dönemine kıyasla Kıbrıs'a ve Kıbrıs'tan yapılan uçuşlara yaklaşık 400 bin ilave koltuk eklenmiştir; bu da havayollarının hem mevcut kış döneminde hem de genel olarak Ada’ya daha da yüksek sayıda varış olacağına dair iyimserliğini teyit etmekte."

Hermes Airports Havacılık Geliştirme, Pazarlama ve İletişim Kıdemli Direktörü Maria Kouroupi, "2023 çok iyi bir performansla başladı ve bu, son yıllarda kış uçuş programını güçlendirmek için gösterilen çabanın bir sonucudur ve bu yıl 2019'a kıyasla bile uçuşlar arttı. Bu durum turist gelişlerinin artmasına kesinlikle yardımcı olurken, bu dönemde Kıbrıslıların seyahatlerinde de bir artış görüyoruz. Önceki yıllarda pandemi ve geçen yıl savaş gibi dış faktörlerden kaynaklanan bir aksama olmadığı sürece, yolcu trafiğinin bu yıl da aynı olumlu işaretlerle devam edeceği konusunda iyimseriz. Hâlihazırda aldığımız sinyaller cesaret verici ve iş birliği yaptığımız havayollarının bu yıl için hazırladıkları birçok yeni destinasyon ve mevcut rotaların güçlendirilmesini içeren iddialı program bunun bir başka göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.

KHA/NST/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı