Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Georgeos Koumas, yeni futbol sezonunda üçüncü bir mobil VAR ünitesi olacağını açıkladı ve "CYTA Futbol Birinci Ligi'nin planlanmasını kolaylaştırmak amacıyla maliyet yüksek olamasına rağmen biz bunu omuzlamaya hazırız." dedi.

Eylül ayında Kıbrıs'ın UEFA İcra Komitesi toplantısına ev sahipliği yapacağını da belirten Koumas, Kıbrıs’ta bugüne kadar gerçekleşecek en büyük futbol etkinliği olan 17 yaş altı EURO 2024'ün son aşamasında gelecek yıl Mayıs ve Haziran aylarında, 16 milli takım, 6 stadyumda 31 maç ve binlerce ziyaretçi ile Avrupa futbolunun gözünün Kıbrıs üzerimizde olacağını söyledi.

Federasyonun cuma günü gerçekleştirilen 2022-2023 futbol sezonu ödül töreninde konuşan Koumas, Aris Limassol'u 93 yıllık tarihinde kazandığı ilk şampiyonluğu için de tebrik etti.

Yıl boyunca; Hırvatistan, Danimarka ve Portekiz ile hakem değişim anlaşmalarının uygulandığını da kaydeden Koumas, "Bu uygulama; genç ve gelecek vaat eden hakemlerimize yurt dışındaki rekabetçi maçlarda deneyim kazanma fırsatı verirken, aynı zamanda kendi müsabakalarımızda yabancı hakem bulundurmamızı da kolaylaştırdı" dedi.

KHA/ARM/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı