Baf Triatlonu'na katılımın artması bekleniyor

28 Nisan 2024 Baf'ta gerçekleştirilecek olan Baf Triatlonu'nun yinelenmesi ve katılımın artması bekleniyor. Yarışa hem bireysel hem de takım kategorilerinde Kıbrıs'tan ve yurt dışından yaklaşık 220 sporcunun katılması bekleniyor.

Baf Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre, Baf Belediyesi ve bisiklet ile triatlon etkinliklerinde büyük başarılara imza atan Activate Cyprus ortak organizatörlüğünde Baf Triatlonu, pazar günü geri dönüyor.

Baf Belediyesi, Kıbrıs'ın dört bir yanından ve yurt dışından gelen sporcuları bir kez daha kentte büyük bir spor etkinliğinde ağırlamaya hazırlanıyor. Özellikle Baf Triatlonu 2024, 28 Nisan'da "Alykes" plajında gerçekleşecek ve Kıbrıs Triatlon Federasyonunun bu yıl Kıbrıs'taki ilk triatlon yarışı olacak.

Yarış, Olimpik mesafenin Kıbrıs Şampiyonası olmasının yanı sıra Triatlon Federasyonu Millî Takımında yer alacak sporcuların seçimi için de bir kıstas durumunda. Olimpik mesafede katılımcılar 1,5 km yüzecek, 40 km bisiklet sürecek ve 10 km koşacak, etkinliğin diğer kategorisi olan Sprint'te ise katılımcılar mesafelerin yarısını (750 m yüzme, 20 km bisiklet ve 5 km koşu) yapacaklar.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı