Ulaştırma, Haberleşme ve Bayındırlık Bakanı Yiannis Karousos, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın elektrikli araç tescilinde 2022 hedeflerini aştığını belirterek, konulan hedefin yüzde 144'üne ulaşıldığını söyledi.

Aradippou Belediyesi tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Uygulanması için Enerji Dönüşümü ve Çevre Sağlığı Sistemlerinin Güçlendirilmesindeki Rolü" başlıklı bir seminerde yaptığı açıklamada Karousos, bunun özellikle taşımacılık sektöründe yeşil geçişle ilgili öneri ve görüş alışverişinde bulunmak için harika bir fırsat olduğunu söyledi.

Bakan konuşmasında, hükûmetin "Fit for 55" hedefini ve Yeşil Geçiş politikalarını özetlerken, Bakanlar Kurulu kararının ardından, tüm elektrikli hareketlilik konularının Ulaştırma Bakanlığı'na ait olduğunu ve bir Komite'nin bu hedefle ilgili stratejilerin uygulanmasını yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Elektrikli araç programıyla ilgili olarak Karousos, yaklaşık sekiz bin kişinin elektrikli otomobil için başvurduğunu, işletmelerden de konuya ilgi olduğunu söyledi ve Bakanlığın Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik, toplu yolcu taşımacılığı vb. ile ilgili konuları desteklediğini söyledi.

Aradippou Belediye Başkanı Evangelos Evangelides da yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji kaynaklarının tanıtılması gibi sürdürülebilirliği teşvik etmek için alınan girişimlerden bahsetti.

KHA/ARM/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı