Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Kostas Kadis, Avrupa Birliği Tarım ve Balıkçılık Bakanları Konseyi'nin çalışmalarına katılmak üzere 11 Aralık 2022 Pazar günü Brüksel'e gidecek.

Kıbrıs Cumhuriyeti Basın ve Enformasyon Dairesi tarafından yapılan duyuruda belirtildiği üzere, Konsey, 2023 yılı için Akdeniz ve Karadeniz'deki balıkçılık imkânlarının belirlenmesine ilişkin Siyasî Anlaşma ile derin deniz stoklarına ilişkin 2023 ve 2024 yılları için avlanma kotalarının belirlenmesi ile ilgilenecek.

Konsey ayrıca, Ukrayna'nın Rusya tarafından istilâsının ardından pazarın durumunu da gözden geçirecek. Avrupa Komisyonu'na hayvan refahı mevzuatına ilişkin değerlendirmesini sunacak. Konsey çalışmaları sonunda Başkanlık, bitki koruma ürünlerinin akılcı kullanımı ve coğrafi işaretler ile ilgili mevzuat değişikliğine ilişkin ilerleme raporlarını sunacak.

Bakanı Kadis Bakanlar Konseyi'nin toplantısı ardından, 14 Aralık Çarşamba günü, 15 ile 17 Aralık tarihleri ​​arasında Montreal'de gerçekleşecek Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Taraflar Konferansı'na (15. Taraflar Konferansı Toplantısı- COP15) katılmak üzere Kanada'ya hareket edecek.

KHA/ARM/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı