Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumu için Avrupa Birliği (AB) Bursları programının Belçika'nın Bruges kentinde bulunan College of Europe'da lisansüstü Avrupa çalışmaları için burs vereceğini duyurdu.

Burs, öğrenim ücretinin tamamını, konaklama, yemek, aylık maaş ve seyahat masraflarını kapsamaktadır. Yapılan açıklamaya göre bu fırsat, Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Türk toplumunu AB'ye yakınlaştırmaya yönelik ek bir çabası olarak veriliyor.

Açıklamada ayrıca, “College of Europe, birleşik, barışçıl ve refah içinde bir kıta hayalini gerçeğe dönüştürmek için dünyanın her yerinden nesiller boyu liderlere bilgi ve deneyim sağlamasıyla tanınan seçkin bir kurumdur. Bu umutla Avrupa Komisyonu, Kıbrıslı Türklerin kalkınmasına ve Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi yolunun açılmasına yardım etmeye devam edecektir.” denildi.

2022-2023 akademik yılı için çevrim içi başvuru dönemi, College of Europe'un web sayfasında 18 Ocak 2023'e kadar açık olacaktır. İlgililer daha fazla bilgi için euscholarships-cyprus@goethe.de ile iletişime geçebilir.

KHA/ARM/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı