Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna Nikos Christodoulides ile Andreas Mavroyiannis'in katılıyor olması, ilk turda iki aday arasındaki farkın %2.44 olması Emekçi Halkın İlerici Partisi AKEL'de yüzleri güldürdü. Parti Sekreterliği üyelerinin katılımı ile AKEL Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada,  AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanou, sonucun Partinin Mavroyannis'in adaylığını destekleme tercihini haklı çıkardığını, ikinci turda seçimi kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Stefanou şunları kaydetti: "AKEL olarak tercihimizin doğru olduğunu görüyoruz. Ülkemizin çıkarlarını herhangi bir parti etiketinin üzerinde tutan bir adamı destekleme tercihimiz doğruydu. Andreas Mavroyannis'in adaylığı Kıbrıs sorununun çözümüne, vatandaşların refahına, iyi yönetime ve hukukun üstünlüğüne yüksek öncelik olarak yaklaşan güçleri bir araya getiren çok yönlü bir adaylık olarak öne çıktı".

Stefanou Cumhurbaşkanlığı seçim süreci sonucunun önümüzdeki pazar günü belli olacağını belirterek vatandaşlardan "ülkenin dizginlerini elinde tutanların güvenilirliği ve etiği" temelinde seçim yapmalarının isteneceğini kaydetti. Stefanou, Andreas Mavroyannis'i cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda elde ettiği zaferden dolayı kutlayarak "tek amacı ülkemizin iyiliği olan geniş bir sosyal cephe oluşturan binlerce seçmene" teşekkür etti.

Andreas Mavroyannis'in adaylığının "Kıbrıs'ı ve halkımızı birleştirdiğini ve umut yarattığını" kaydeden Stefanou, Kıbrıs sorununun geleceğine özel bir atıfta bulunarak, "engin deneyimi ve uluslararası bağlantılarıyla, nihaî bölünme tehlikesini durdurma ve ülkemizi daha yükseğe çıkarma yeteneğine sahip olduğunu" kaydetti.

AKEL Genel Sekreteri, parti organlarının önümüzdeki pazar gününe en iyi şekilde hazırlanmak üzere bir araya geleceğini ifade ederek "Bu seçimleri kazanmak için çok iyi beklentilerin" söz konusu olduğunu belirtti. Andreas Mavroyannis'i Nikos Christodoulides'ten ayıran küçük yüzdeye atıfla ise "Beklentiler orada, olasılıklar orada, önümüzde bir hafta var ve bugüne kadar yaptığımız iyi ve sıkı çalışmayı sürdüreceğiz" dedi. Stefanou son olarak, gelecek haftaki hamleler için inisiyatifin bağımsız bir aday olarak Mavroyannis'te olduğunu söyledi.

KHA/NST/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı