Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Kıbrıs'ın gelecekte karşı karşıya olduğu bir numaralı sorunun, Kıbrıs ekonomisinin dayanıklılığını ve rekabet gücünü güçlendirme yönündeki büyük hedefle bağlantılı olarak enerjiden kaynaklanan zorluklar olduğuna dikkat çekti.

Çarşamba gecesi düzenlenen ve EKO Energy Kıbrıs'ın açılışının duyurulduğu HELLENiQ ENERGY'nin etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Christodoulides, hükûmet olarak daha geniş bir enerji sektörüne birinci öncelik olarak yaklaştıklarını, bunun bugün ülkede yüzleşilmesi gereken bir numaralı zorluk olduğunu, zorlukların doğal olarak devleti, işletmeleri ve halkı etkilediğini vurguladı.

HELLENiQ ENERGY'nin Kıbrıs'taki operasyonlarının genişletilmesinin ve Kıbrıs pazarındaki yeni yatırımlarının hükûmet için Kıbrıs ekonomisi üzerinde en önemli güven oylarından biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, hükûmetin buna yaklaşmakta olduğuna ilişkin güvence verdi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, “Yeşil Geçişi” başarmak için önlerine çıkan bu büyük mücadelede, bir Avrupa Birliği (AB) üyesi devleti olarak yükümlülükleri nedeniyle bunu yapmak zorunda oldukları için değil, uluslararası topluma yükümlülükleri için değil kendi vatandaşları için bunu yapmalarını bir borç olduğunu belirtti.

Nikos Christodoulides, “Çalışmalarımızı ve ilgili taahhütlerimizi uzun vadeli bir yeşil geçiş hedefiyle yapıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek ve enerji verimliliğini artırmak bizim önceliğimiz, göreve geldiğimiz ilk andan itibaren stratejik hedefimiz olmuştur” dedi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı