Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --
Ο Δήμος Πάφου προειδοποιεί με μέτρα για τυχόν παρανομίες στις δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 26/02/2020 18:50Στο θέμα της υποχρέωσης των ιδιοκτητών της εξασφάλισης άδειας λειτουργίας των δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου και προειδοποιεί με λήψη αυστηρών μέτρων εναντίων όσων παρανομούν.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου, αναφέρει πως ως αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του «Περί Δημόσιων Κολυμβητικών Δεξαμενών Νόμου» στα δημοτικά όρια και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου να επιβάλει ποινή φυλάκισης σε δύο πρόσωπα αναφορικά με πνιγμό που συνέβη σε συγκεκριμένη Δημόσια Κολυμβητική Δεξαμενή στην Αγία Νάπα, επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες για μια σειρά από υποχρεώσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να συμμορφωθούν με τι πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, να ανανεώσουν άμεσα την άδεια λειτουργίας της Δημόσιας Κολυμβητικής Δεξαμενής, να αναστείλουν τη λειτουργία Δημόσιας Κολυμβητικής Δεξαμενής, η οποία δεν καλύπτεται με άδεια λειτουργίας, να φροντίσουν ώστε όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά τελικής έγκρισης.

Το πρόσχημα που συχνά προβάλλεται για παράταση λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, σημειώνει ο Δήμος. "Όταν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες επωφελούμενοι των σχετικών κινήτρων προσθέτουν δωμάτια στις μονάδες τους εντός χρονικού διαστήματος 2-3 μηνών, δεν μπορούν να επικαλούνται την έναρξη της σαιζόν για την απομάκρυνση μικρών παρανομιών που απαιτούν λίγες μόνο μέρες για να αποκατασταθούν. Επισημαίνεται ότι συνεπεία των εν λόγω παρανομιών πολλές μονάδες παραμένουν για δεκαετίες χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης", προστίθεται στην ανακοίνωση.   

Ο Δήμος Πάφου προειδοποιεί ακόμη ότι θα εφαρμόσει αυστηρά την νομοθεσία και δεν θα επιτρέψει τη μη τήρηση των προνοιών της από τον οποιονδήποτε.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών για παροχή κάθε πρόσθετης πληροφορίας και διευκόλυνσης στα τηλέφωνα 26822577 και 26923995. 

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C