Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Marios Hartsiotis çarşamba günü, Meclis Eğitim Komitesinde yaptığı açıklamada, Polis Uyuşturucu ile Mücadele Biriminin 420 öğrenciyi tedavi programlarına gönderdiğini belirterek, okullardaki uyuşturucu sorunuyla baş etme yükünün polisin omuzlarında olduğunu söyledi.

Eğitim Komitesi, bir hafta önce kapalı bir oturumda yapılan şikâyetlerin ardından çarşamba günü okullardaki suç ve suç eylemleri ile mağdur ve kurbanlara destek konusunu görüştü. Oturuma Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Hartsiotis'in yanı sıra Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Athena Michaelides de katıldı.

Hartsiotis oturum sırasında Bakanlık ve polis tarafından bu konularda her türlü çabanın gösterildiğini söyledi. Michaelidou ise cinsel istismar vakalarında yasaların gerektirdiği şekilde şikâyetlerin derhâl polise yapıldığını, uyuşturucuyla ilgili vakalarda ise ilgili danışma birimlerinin de katılımıyla tüm protokollerin takip edildiğini kaydetti.

Adalet Bakanı çocuk suçlular olgusuna pek çok aktörün müdahil olduğuna dikkat çekerek daha iyi sonuçlar elde etmek için iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı. Okullarda uyuşturucuyla ilgili bir sorun olduğunu kabul eden Bakan, Uyuşturucu ile Mücadele Biriminin neredeyse tüm okullarda irtibat görevlileri olduğunu söyledi.

Okullardaki uyuşturucu sorunuyla başa çıkma sorumluluğunun polise ait olduğunu söyleyen Bakan, milletvekillerinin konuşmalarına ve şikâyetlerine yanıt verdi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı