Kıbrıs Deniz Ticaret Odası (KTTO), "Bir Gemi Evlat Edin (Adopt a Ship)" eğitim programı kapsamında 1000 geminin evlat edinilmesini kutlamak üzere 17 Nisan Çarşamba günü Limasol'da bir etkinlik düzenledi.

Yapılan basın açıklamasına göre etkinliğe Denizcilik Müsteşarı Marina Hadjimanoli, Eğitim Bakanlığından bir temsilci, Limasol'daki beş  farklı ilkokuldan 100 öğrenci ve 14 öğretmen katıldı.

Belirtildiği üzere program, ilkokul öğrencilerini dinamik bir şekilde gelişen Denizcilik alanına ve onu çevreleyen profesyonel faaliyetlere yaklaştırmayı amaçlayan benzersiz bir eğitim deneyimi oluşturuyor. Aynı zamanda, denizciliğin avantajları konusunda halkı aydınlatmayı, ekonomi ve toplumdaki olumlu ve hayati rolü konusunda genel farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Program, Kıbrıs Deniz Ticaret Odası ve CYMEPA'nın bir girişimi ve Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Haberleşme ve Bayındırlık Bakanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığı tarafından resmî olarak destekleniyor. Program 2006 yılından bu yana her yıl başarıyla yürütülüyor.

Etkinlik, Oda'nın 1989'daki kuruluşunun 35. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı