Baf Belediyesi ve EU Heyday konsorsiyumu üyeleri 21 Nisan Pazar günü sağlık, spor ve eğlenceyi Avrupa Birliği'nin uyum politikası projeleri hakkında bilgi ile birleştiren bir spor yarışı olan "Baf Turunu (Tour of Paphos)" düzenliyor.

Baf Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre yarış sabah saat 9'da Kennedy Meydanından başlayacak ve burada sona erecek.

Daha önce de belirtildiği üzere "Baf Turu" şehirdeki en büyük ve en kitlesel yarış olma özelliğini taşıyor. Vatandaşlar 3 km ve 6 km'lik güzergâhlarda dayanıklılıklarını test etme fırsatı bulacaklar. İlkokul ve ortaokul öğrencileri de sırasıyla 500m ve 1km'lik rotalara katılma fırsatına sahip olacaklar.

Katılımcılar ayrıca Süper FM'den canlı bağlantı eşliğinde AB Uyum Politikası tarafından ortaklaşa finanse edilen girişimler hakkında bilgi edinme fırsatına da sahip olacaklar.

Etkinliğin programı şu rotaları içeriyor: saat 9.00'da başlayacak 3km ve 6km, saat 10.00'da başlayacak 1km, saat 10.00'da başlayacak 500m.

Tüm katılımcılara katılım madalyası ve hatıra eşyası verilecek. Ayrıca, her yaş kategorisinde ilk üç dereceye girenlere birer kupa sunulacak.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı