Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Προβλήματα στο κέντρο της Λεμεσού προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις     CNA   Πέντε άοπλοι σκοτώθηκαν από επίθεση 45χρονου ενόπλου σε βιομηχανικό συγκρότημα του Ιλινόις     CNA   6 κιλά και 100 γραμμάρια κάνναβης εντόπισε η ΥΚΑΝ      CNA   Ανοικτοί οι δρόμοι προς το Τρόοδος, οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί     CNA   Μειώθηκαν 10,4% τον Ιανουάριο 2019 οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας     CNA   Εν μέσω ανησυχιών για το Brexit άνοιξε η εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο     CNA   Ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ

Εγκαινιάστηκε Πράσινο Σημείο στον Μούτταλο
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 28/09/2018 21:15


`Ενα ακόμη έργο, το οποίο θα συμβάλει στην διατήρηση της ευπρέπειας και της καθαριότητας στην πόλη, υλοποιήθηκε στην Πάφο.

Πρόκειται για το Πράσινο Σημείο που λειτουργεί στην οδό Μιντχάτ Πασά στον Μούτταλο, και τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε το απόγευμα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής. Το έργο  συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Πάφου, στο οποίο έχει παραχωρηθεί η διαχείριση του Πράσινου Σημείου Πάφου, εκφράζει την ικανοποίησή του για το έργο που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις περιβαλλοντικές υποδομές ολόκληρης περιοχής, εξυπηρετώντας όχι μόνο την δημαρχούμενη περιοχή Πάφου, αλλά και τις γύρω κοινότητες καθώς και το  δυναμικό των πέντε Πράσινων Σημείων που λειτουργούν συνολικά στην επαρχία.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως κάθε πολίτης οφείλει να αξιοποιήσει τον χώρο αυτό, που είναι κοντινός και εύκολα προσβάσιμος  για κάθε νοικοκυριό της Πάφου και να μεταφέρει εκεί τα άχρηστα αντικείμενα.  Ανακοίνωσε πως ο  Δήμος θα είναι στο εξής πολύ αυστηρός και στους παραβάτες θα επιβάλλονται εξώδικα πρόστιμα.  

Τη σημαντικότητα του έργου τόνισαν ο κ. Καδής και η  Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Έφη Ξάνθου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το σύνολο φλάουτων του Μουσικού Σχολείου Πάφου.

Το Πράσινο Σημείο λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, με τα εξής ωράρια: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τίς 8.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.

Δέχεται τα ακόλουθα υλικά: Αλουμίνιο, άχρηστα αντικείμενα, γυαλί, έπιπλα, θερμόμετρα, λαμπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, ξύλο, παιγνίδια, ογκώδη πλαστικά, πλαστικά αντικείμενα, πράσινα-κλαδέματα, στρώματα, υλικά καθαρισμού υφάσματα, φάρμακα, χαλιά, χαρτί, χαρτόνια, χρώματα και  D.I.Y.
 

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ) 


 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
  

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:15/02/2019
Όγκος:161.176,90
CSE:61,210  1,210%
FTSE/CySE:36,640  1,240%
Λευκωσία13°C
Λάρνακα15°C